Företagsblogg


Företagsblogg som komplement

Företagsblogg i WordPress

Vi kan också hjälpa till att starta upp, optimera för Google samt skriva in de första blogginläggen så att bloggen kommer igång.

Vid behov kan vi ge en kortare genomgång / ”utbildning” i hur man sedan skriver i blogginlägg, tänker och agerar sökmotormässigt, anmäler blogginläggen till bloggnätverk, skapar kategorier och ”taggar” inläggen för sökmotorerna mm.​

 

Vi använder oss då av WordPress – ett av de (kanske tom DET) bästa bloggverktyget – och som Google gillar extra mycket. Dessutom finns det ett stort antal s.k. plugins till WordPress vilket gör att man kan utveckla sin blogg med ännu mer intressanta funktioner bl.a. en del ur ren sökmotoroptimeringssynpunkt.​

Vi kan även hjälpa till att göra Off Page optimering för företagsbloggen dvs. skapa sådana IN-länkar med de aktuella sökorden – så att även bloggen kommer högt i sökmotorerna och dyker upp i de s.k. bloggnätverken.

Man kan på så sätt även nå andra målgrupper som är mer inriktade på att besöka och läsa bloggar än vanliga hemsidor.

Att ha en företagsblogg kopplad till hemsidan för företaget har även den viktiga fördelen, att det möjliggör att man på ett lätt sätt kan hålla hemsidan ”levande”, fylla på med nytt intressant innehåll löpande utan att behöva göra ingrepp i den ordinarie strukturen och innehållet. Eftersom Google gillar mycket innehåll och gärna ser att innehållet uppdateras – så kan detta vara en stor fördel då det gäller att förbättra sin ranking.

Det finns många exempel på hemsidor som både sätt ut likadana men framförallt som inte ändrat sitt innehåll på flera är, de blir till slut helt  ointressanta för både besökarna och Google.

Tänk bara på att blogginläggen bör innehålla de olika sökfraserna men fortfarande på ett naturligt sätt och att använda synonymer och alternativa formuleringar även här.

Alltså – att koppla en företagsblogg till sin hemsida kan ha många fördelar och jag kan hjälpa dig komma igång.

SEO Test företagsblogg
​Detta är högsta möjliga poäng för sökfrasen ”företagsblogg
Se även sidorna SEO sökmotoroptimering och  Marknadsför dig via Youtube
som också fått maximala 100p.