Kontakt


PeAScotteJag som startat och driver SEO Bolaget är PeA Scotte

Min bakgrund är bl.a. Civ.ing I-linjen vid LitH.

Jag har tidigare jobbat med bl.a.

IT Chef på Robert Matton – där jag blev ansvarig för en installation av en IBM S38 minidator (det enda jag visste om den var att den hade blå plåtar på sidorna…) och ett OFL-system som företaget trodde sig ha köpt…

Business konsult på IBS – där jag råkade skaffa en mera välutrustad och snyggare tjänstebil (BMW) än självaste VDn…

IT Manager för Microsoft Norden när Windows rullades ut över världen, med start i Norden. Microsoft körde då IBM:s minidatorer (S/38) för sina administrativa system! och Novells nätverk!! och växte så att det knakade…

Konsult på AU-System Communication där jag bl.a. varit testledare för ett av dåtidens största IT projekt i Sverige, när Telia skulle byta affärssystem för mobiltelefonin – ett system som jag var med om att stoppa då det bl.a.  inte skulle klara de trafikvolymer som var aktuella i Sverige då (det hade då kostat ca 800 milj !!)

IT Chef Rädda Barnen – där jag bl.a. skulle verifiera installationen av ett kontorsnätverk i Addis Abeba, Etiopien. ”Jodå, allt är klart” svarade den lokala nätverksinstallatören vilket visade sig att bara själva kablarna var dragna – resten fungerade liksom inte…. och var på RB:s kontor i Hanoi när delar av taket ramlade ner över PC:n där jag suttit minuten innan… och när jag skulle försöka få tag i äkta licenser av Officepaketen vilket jag tyckte var en viktig sak en organisation som RB skulle uppfylla, då tittade de väldigt konstigt på mig och sa att det skulle nog bli svårt.. värdefulla erfarenheter av skilda slag…

Business Konsult på Cap Gemini Ernst & Young – där jag bl.a. var delaktig i dåtidens troligen största IT-projekt i Sverige – FMV (Försvarets Materielverk) skulle byta ut alla sina föråldrade IT-system (mer eller mindre samtidigt) – system som de bl.a. använde till att beställa nya JAS-plan, efterföljaren till stridsvagn 90, nya ubåtar osv. dvs. inga SPCS Redovisning direkt – riktigt komplext. Varför ledning och IT-ansvariga fick beslutsvånda ett antal ggr och 8 år senare så hade de fortfarande inte fått igång något system…(de gick i fällen och valde till slut SAP och gjorde en massa anpassningar… ja ni förstår själva…)

Tack vare dessa yrkesroller så har jag ett fått brett kunnande och är familjär med vokabulären och terminologin inom ett stort antal branscher och nischer – vilket jag märkt hjälpt mig mycket i arbetet. Jag förstår kundens verksamhetsområde på ett bra sätt.
Jag kom i kontakt med webben och sökmotoroptimering redan 1996 dvs. innan Google ens fanns, då hette webbläsaren Mosaic och Netscape Navigator. Byggde min första egna hemsida och visste knappt hur man gjorde, dvs. hur fick man upp den på nätet…

1996 gjorde jag en rundresa på engelska landsbygden i min drömbil – en Morgan +4 och bodde furstligt och åt kungligt på fina Manor Houses och skrev ett resekåseri med härliga bilder, gjorde en snabböversättning till engelska, skapade en hemsida med både frames och annat som idag är tabu, gjorde mitt bästa för att optimera den (men begreppet SEO var nog inte uppfunnit då ännu) – och låg ganska länge på pos 1+2+3+7+10 vid sökning på ”morgan + cars”, tom före självaste Morgan fabriken, fick min kåserande reseskildring publicerad i ett amerikanskt Morgan magazine.

Någonting måste jag ju gjort rätt var min tanke och det väckte mitt intresse för att fördjupa mig i ämnet. Det tillämpade jag sedan på mina första resesajter om bl.a. Azorerna, Mexico, Jamaica, Aruba, Korsika, Toscana m.fl. och i flera år låg på 1:a plats på ”reseberättelser azorerna”, ”reseskildringar azorerna” och motsvarande för de andra resmålen. Faktum är – att jag vid en kontroll upptäcker – att jag fortfarande ligger på pos 4 för t.ex. ”reseskildringar azorerna” trots att jag inte rört sajten sedan ca 2001! (sajten är http://globetrottern.se/Azorerna/  ) och pos 2 för ”reseskildringar Aruba” (den på pos 1 är en annan av mina sajter)  samt pos 2+3+4 för ”reseskildringar jamaica” (sajten är från 2002)
Faktum är – att jag har ca 15 topp 3 placeringar (varav 6st 1:a placeringar på reseskildring + land) nu när jag gjort om mina sajter i WordPress och responsiv design. De första 6-10 åren ägnade jag mig åt SEO  bara för privat bruk men de senaste dryga 10 åren har jag jobbat med det i egen regi.

Mitt hjärta har av olika skäl klappat lite extra för entreprenörer och jag samarbetade ett antal år med Stockholms NyföretagarCentrum – så jag har hjälpt många entreprenörer och nystartade företag att etablera sig mha internet och den digitala marknadsföringen. Jag fokuserar därför fortfarande mest på mindre företag och flera av dem kallar mig för Blixten (för att jag alltid svarar så snabbt och fixar lika snabbt) och flera har sagt att ”alla småföretagare borde ha en PeA Scotte” – det är ett betyg jag känner mig ganska nöjd med….

Välkommen du också att kontakta mig med dina IT problem

teamet Team SEO Bolaget  Tel: 0705-87 22 71   pea ( at ) seobolaget.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEO Bolaget Sökmotormarknadsföring
(en bifirma till Scotten IT-Consulting HB)
Org.nr 969629-4504

Torvsticksv. 25
168 57  BROMMA

Tfn: 0705-87 22 71

 

Vi innehar F-skattebevis