SEO Tjänster


SEO tjänster sökmotormarknadsföring, internetmarknadsföring

 

Vi erbjuder följande SEO tjänster sökmotormarknadsföring :

 

Detta är vår huvudtjänst inom området internetmarknadsföring med både On Page och Off Page optimering dvs. vi börjar alltid med att optimera själva hemsidan och därefter skapar vi löpande ett antal IN-länkar med de aktuella sökorden. En del SEO företag har övergått till att enbart jobba med Off Page optimering dvs. man gör ingenting åt själva hemsidan då det gäller Titlar, Beskrivningar, Rubriker, sökord i själva texten. interna länkar osv. Det anser vi är ”fel” tänkt – vi börjar alltid med att analysera kundens hemsida, sökorden, konkurrenterna mm och gör sedan en On page optimering av den.Denna sökmotoroptimering bidrar till att webbsajten kan komma högt upp i det s.k. organiska sökresultatet dvs. det som inte är varken sponsrade länkar(AdWords) eller Lokalt sökresultat (Google Places).

Googles Lokala Företagscenter (Google My Business)

Som ett numera mycket intressant komplement till den vanliga sökmotoroptimeringen:
Hjälp med registrering i Googles Lokala Företagscenter (Google My Business) (f.d. Google Places och Maps)​

Då antalet sökningar som är av lokal karaktär dvs. innehåller ett ortsnamn typ ”frisör göteborg”, ”bilverkstad bromma”, ”kiropraktor sundsvall” osv. ökar stadigt och att fler och fler gör sökningar via mobiler s.k.  smartphones – så har det blivit ännu viktigare att finnas med i Googles lokala företagscenter. Det kan också ibland vara en ”genväg” till topp 10 placeringar.
Görs denna registrering på ”rätt sätt” dvs. med tillräckligt mycket SEO tänk och sedan kompletteras med ett antal relevanta IN-länkar så har man mycket stora chanser att komma med när Google presenterar de lokala sökresultaten – vilka numera ”sprängs in” mellan de vanliga sökresultaten. Här vill via ”varna” lite för att det finns mindre seriösa aktörer som ringer upp kunder och erbjuder för säg ”endast” 5 000kr men Google tar ”7000kr”. Det kostar ingenting att registrera detta hos Google och i princip kan man göra det själv men nyttan blir lite större med rätt ”sökordstänk” – därför kan det vara värt att ta lite professionell hjälp – men betala inte 5000kr för det.

Mobilanpassad version av hemsidan

För att er hemsida skall se bra ut och vara lättnavigerad mm även på de mindre skärmarna som smartphones har, men även surfplattorna – även om de har något större bildskärmar – så har det blivit allt vanligare att man skaffar sig en mobilanpassad version av sin hemsida. De optimeras då särskilt för de mindre bildskärmarna men även bilder och programkod och en del annat optimeras för att de skall vara så snabba att ladda som möjligt.

Det ger en hel del fördelar eftersom redan idag 25% av sökningarna sker från mobila enheter och 2014 beräknas lika många surfa från mobila enheter som från stationära datorer. Google håller också på att bygga upp ett särskilt index för mobilversioner av webbsajter så det är en fördel att vara tidigt ute och inkluderas där så tidigt som möjligt.

Företagsblogg​

Hjälp med att starta upp och sökmotoroptimera en företagsblogg i WordPress, ”kungen” bland bloggverktygen

Detta kan ofta vara ett bra komplement till hemsidan – då bloggen oftast är enklare att uppdatera och passar bättre för kortare meddelanden. Google gillar också bloggar då de har en struktur mm som är väl lämpad för sökmotorerna och har ett annat ”liv” än en vanlig hemsida som är mer statisk till sin karaktär.​

Rätt använd kan den också hjälpa till att driva trafik till den ordinarie hemsidan.

Företagssida på Facebook​

Vi kan hjälpa till att starta upp en Företagssida på Facebook för ert företag. Många kanske tror att Facebook bara är till för sociala kontakter mellan olika människor – men det är också en av världens största kanaler för marknadsföring – och fler och fler tillbringar mer och mer tid på Facebook. Det kan vara ett utmärkt sätt att börja bygga eller stärka sitt varumärke och nu ut till nya målgrupper.​

Därför kan det för många företag vara intressant med närvaro även på Facebook. Vi kan också berätta hur man gör för att få en kort och bra ”adress” typ www.facebook.com/företagsnamnet  (www.facebook.com/seobolaget ) och kunna se statistik över aktiviteter på företagssidan samt en hel del annat.
Detta är en ny marknadsföringskanal som man inte bör underskatta kraften i men den har också helt andra förutsättningar så kommunikationen och framförallt dialogen med kunderna bör ske på ett helt annat plan och sätt där.

Optimering av Youtube filmer​

Youtube är en underskattad kanal att marknadsföra sig på. Vad många inte tänker på är att det är den näst största sökmotorn (efter Google) och numera är det ju också Google som äger Youtube.

En del företag har snappat upp det här och låtit tillverka korta promotion filmer som de sedan lagt upp på Youtube. Men vad många missar är att göra det på RÄTT sätt. Man måste tänka Google och sökord även här.

Vi kan hjälpa er göra de åtgärder som behövs för att hamna högt dels vid sökningar i Youtube men även i vissa fall även när det görs vanliga sökningar i Google – då Google har en viss förkärlek att lägga ut filmer som svar på sökresultatet – under vissa förutsättningar.

Sponsrade länkar (AdWords)

Assistans och bollplank i samband med befintliga AdWords annonser eller som komplement till sökmotoroptimeringen – när förutsättningarna är sådana att det kan vara lönsamt.

SEO bolaget  är dock inte certifierade av Google i AdWords och vill inte ge oss ut för att vara specialister på AdWords. Vi har dock hjälpt några kunder med bra resultat (som tidigare anlitat s.k. AdWords experter och där man varit missnöjda med utfallet).

Det är inte så svårt att sätta upp en s.k. AdWords kampanj, men det som är lite svårare är att ställa in de olika parametrarna så att Google ger annonsen och de valda sökorden ett högt kvalitetsbetyg, vilket leder till fler och billigare klick dvs. man får mer valuta för pengarna. Likaså påverkar den dags/månadsbudget man valt, hur ofta och hur högt i högerspalten annonsen visas samt möjligheterna att Google ibland väljer att visa annonsen allra överst i det pastellfärgade partiet ovanför det vanliga sökresultatet. Detta är det förvånansvärt många av de s.k. AdWords certifierade som inte är så noga med att trimma in för sina kunder.

Vi kan även vara bollplank och rådgivare om ni är på väg att upphandla en AdWords kampanj från någon certifierad aktör – så att ni på så sätt blir en mer kompetent beställare och kan ställa de rätta kraven på leverantören.

SEO för WordPress sajter

WordPress har blivit ett vanligt verktyg att bygga hemsidor med. Det är förståeligt då det har många fördelar. Bl.a. kan man få automatiskt mobilanpassning om man väljer ett s.k. responsivt tema. Google verkar också gilla den struktur som WordPress sajter byggs upp med.

Och sist men inte minst – till WordPress finns många s.k. plugins, tilläggsmoduler varav en del är just för SEO, dvs. de möjliggör och tom underlättar – att sökmotoroptimera sin WP-sajt.
Detta kan man göra ganska hyfsat själv – om man installerar någon av dessa plugins och någorlunda vet vilka sökord/sökfraser man skall optimera för. Men skall det bli riktigt bra och/eller om konkurrensen är hård inom den nisch man verkar – då kan det löna sig att ta hjälp av någon som verkligen kan detta.

 

Sammanfattning:

Internetmarknadsföring är alltså inte bara att optimera en webbplats för att den skall komma på höga positioner i Google, idag behöver man göra en del annat också. Vi erbjuder därför kompletterande SEO tjänster sökmotormarknadsföring.