Googles Hummingbird uppdatering


Googles Hummingbird uppdateringHur skapar man Hummingbird vänligt innehåll?

Googles Hummingbird uppdatering av sin algoritm ändrar reglerna för SEO , och smart innehåll – i stället för grundläggande signaler – ökar rankingen. I och med den algoritm ändringen så ändras sättet på hur Google bedömer innehåll radikalt. Hummingbird är egentligen en NY algoritm, till skillnad mot Panda, Penguin och andra uppdateringar, som var förändringar av den befintliga algoritmen.

Ungefär samtidigt Hummingbird infördes , så nådde en all- time high (73%)  för mängden sökords data ” inte tillhandahålls ” i Google Analytics-rapporterna.

Hummingbird letar inte bara efter sökord/sökfraser på en sida för att matcha mot användarens sökfråga utan har lärt sig att ”förstå” innehållet trots att den exakta sökfrasen kanske inte finns med i innehållet.

Man kan säga att Google försöker nu förstå en användares intention med sin sökning – inte bara att man söker efter ett visst ord – för det kan ju ha många olika betydelser och svar.
Så när en användare söker efter en längre sökterm snarare än bara ett enstaka ord så är avsikten att sökresultatet skall visa sökträffar som fångar upp själva avsikten med sökningen snarare än att visa hemsidor som råkar innehålla sökordet.

Man talar nu om ”The semantic web” och målet är att sidor som matchar betydelsen lyckas bättre, snarare än sidor som matchar några ord.

Vilken typ av ” nya” sökaktivitet är Hummingbird bra för ? ”Conversational sökning ” är ett av de bästa exemplen Google gav . Människor , när man talar sökningar , kan finna det mer användbart att ha en konversation. Exempel:
”Vad är den närmaste platsen att köpa iPhone 6s till mitt hem”. En traditionell sökmotor fokuserar på att hitta match för separata ord – och hittar en sida som säger ”köp ​​” och ” iPhone 6s” till exempel.
Hummingbird bör bättre fokusera på innebörden bakom orden  Det kan bättre förstå den verkliga platsen för ditt hem, om du har delat det med Google.
I synnerhet, säger Google att Hummingbird lägger större betydelse åt varje ord i en fråga, ser till att hela frågan – hela meningen eller konversation eller betydelsen – beaktas , i stället för vissa enstaka ord.

I och med Googles Hummingbird uppdatering har Googles sökmotor blivit ännu smartare och mer sofistikerad. Det är faktiskt ganska imponerande.

Att stelbent utföra SEO arbete och fortsätta optimera för enstaka sökord är alltså inte rätt metod framöver.

Googles Hummingbird uppdatering har ritat om kartan igen – nu gäller helt nya och andra förutsättningar för oss som jobbar med SEO och de som har webbsajter och vill hittas bra – när deras presumtiva kunder säker på en mängd olika sätt – efter information, produkter och tjänster samt svar på frågor.

Här finns en bra rapport ”Speaking Google’s Language: Optimizing Content for the Semantic Web.”

Det här innebär att man måste tänka om och förmodligen skriva om sitt innehåll på sajten och inte försöka ranka på enstaka sökord. Man bör försöka sätta sig in i sina presumtiva  besökares frågeställningar och hur de kan tänkas formulera sina frågor vid sina sökningar och sedan anpassa sitt innehåll för att svara upp mot det. Att jobba med synonymer och alternativa formuleringar kring det sökord man tidigare bestämt sig för är en bra väg att gå. Det innebär också att det blivit ännu mer viktigt att ha ett tillräckligt omfattande, relevant och intressant innehåll med bra kvalitet i både stavning, grammatik och struktur. Innehållet skall ge ett värde till din besökare, inte bara skrivet utifrån ditt eget företags perspektiv utan sätt dig in i vad dina presumtiva kunder/besökare letar efter för information

Kuriosa: Den kallas Hummingbird för att den är snabb och precis – så som den lilla fågeln  som inte är större än en humla men kan flyga baklänges. Det finns 320 olika arter av kolibrin, den minsta bikolibrin (Mellisuga helenae), som 5 cm lång och väger 1,8 gram
/Källa: Wikipedia

SEO Test Googles  Hummingbird uppdatering

 

 

Detta är högsta möjliga poäng för sökfrasen ”googles hummingbird uppdatering
Se även sidorna Googles Penguin uppdatering och  Googles Pigeon uppdatering
som också fått maximala 100p.