Marknadsför dig via Youtube


Marknadsför dig via YouTube

Youtube är en underskattad kanal att marknadsföra sig på. Vad många inte tänker på är att det är den näst största sökmotorn (efter Google) och numera är det ju också Google som äger Youtube.

En del företag har snappat upp det här och låtit tillverka korta promotion filmer som de sedan lagt upp på Youtube. Men vad många missar är att göra det på RÄTT sätt. Man måste tänka Google och sökord även här.

I det följande kommer en kort sammanfattning hur man bör göra – för att hamna högt dels vid sökningar i Youtube men även i vissa fall även när det görs vanliga sökningar i Google – då Google har en viss förkärlek att lägga ut filmer som svar på sökresultatet – under vissa förutsättningar.

Och det är DÅ du skall se till att finnas där.

Kort instruktion till hur du marknadsför dig via Youtube.

Grundbultar för hur du marknadsför dig via Youtube

  • Tänk Google och sökord

  • Tänk efter när du döper själva filen

  • Tänk efter när du skriver Titeln till filmen

  • Tänk efter när du skriver Beskrivningen till filmen

  • Tänk efter när du anger taggarna

Det finns ett flertal olika möjligheter att verkligen utnyttja Youtube som marknadsföringskanal – och de beror lite på om man redan har en film som är färdiginspelad och där man inte kan påverka innehållet i filmen resp. om man är på väg att spela in en film – och man då har möjlighet att göra helt rätt från början.

Om man redan har en film och den dessutom redan är uppladdad till Youtube – så finns det ändå en hel del saker man kan rätta till resp. göra bättre. Ju fler av faktorerna man gör rätt, desto större chanser har man att nå bra resultat.

 

Här är två exempel på kunder som vi hjälpt att optimera deras Youtube filmer: De hittas nu riktigt bra vid sökningar i Youtube och med tiden finns även goda chanser att de på vissa sökfraser kan dyka upp i det vanliga sökresultatet också.

Helrekonditionering av bil i Stockholm

Naturnära konferens Stockholm

Vinterförvaring av bil – Premium Storage

Vi på SEO Bolaget hjälper dig gärna med detta. Fyll bara i kontaktformuläret nedan så återkommer vi till dig och berättar för dig hur du marknadsför dig via Youtube på RÄTT sätt.

SEO Test marknadsför dig via youtube
Detta är högsta möjliga poäng för sökfrasen ”marknadsför dig via youtube
Se även sidorna SEO sökmotoroptimering och  Lokala sök Google
som också fått maximala 100p.