SEO för WordPress


SEO för WordPressWordPress är idag världens populäraste publiceringsverktyg (CMS), det är enkelt, helt gratis och väldigt flexibelt. Att sökmotoroptimera en webbsajt / hemsida  gjord med WordPress gör man enklast och bäst genom att installera ett så kallat tillägg (plugin).
Det finns många plugins till WordPress vilket är en av förklaringarna till att det är så kraftfullt och anpassningsbart.

Då det gäller plugin för SEO så anser de flesta att Yoast SEO för WordPress tillsammans med All in One SEO pack – tillhör de bästa.

Det finns en mängd spännande tillägg / plugins till WordPress och man blir lätt frestad att installera och testa många av dem – men var medveten om att dels så har en del plugins svagheter som utnyttjas av hackare att ta sig in på servern och hacka din sajt och för många aktiva plugins kan slöa ner sajten dvs. öka laddtiderna och det är dels en rankingfaktor Google tittar på men framförallt så uppskattas det inte av besökarna. Kolla alltså igenom vilka plugins du har installerat, ta bort de som är inaktiva och de som du inte kommer ihåg vad de gör, ta reda på det och ta även bort de som du inte vet vad de används till.

En annan sak man bör tänka på när man gör SEO för WordPress är – att många av de teman som är gratis inte är ”SEO vänliga” och att en del gratis teman tom kan innehålla skadlig kod eller säkerhetsluckor som kan utnyttjas av hackare. Så överväg antingen att använda ett betal-tema eller använd teman som du hittar bland de teman du kan ladda ner när du är inloggad i WordPress. De har genomgått en viss kvalitetskontroll. Ladda alltså inte ner gratis teman okritiskt från vilken sajt som helst.

Ett tips är också att öka säkerheten på din WordPress sajt genom att begränsa antalet inloggningsförsök. Testa tillägget  ”Limit Login Attempts” som tar hand om detta.

 

Sammanfattning SEO för WordPress

  • Optimera sajten mha en SEO plugin, t.e.x YOAST
  • Tabort de plugins du inte använder och/eller inte vet vad de används till
  • Gör en kolla av PageSpeed med t.e.x detta verktyg Pingdom Pagespeed Test
  • Gör en kontroll att du inte har en massa brutna länkar med tex Broken Link Checker for WordPress
  • Optimera dina bilder mha t.ex.  något Image optimizing and compressing tools
  • Optimera vid behov även databasen
  • Installera något säkerhetsplugin som te.x. Limit login attempts eller Login security solution
  • Glöm inte att ta BACKUP regelbundetSEO Test SEO för wordpress

Detta är högsta möjliga poäng för sökfrasen
seo för wordpress
Se även sidorna SEO sökmotoroptimering
och  Lokala sök Google som också fått
maximala 100p.